Keksići s lješnjacima i cimetom

Mislim da nema recepta u ovo blagdansko doma u kojem nema cimeta 🙂

Ovi keksići jednostavni su, fini i moguće je da ćete ih pripremati cijele godine, a ne samo kada su blagdani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SASTOJCI:
250g glatkog brašna
50g mljevenih lješnjaka (prethodno malo preprženih i oguljenih)
1 žličica praška za pecivo
3 žličice cimeta
100g maslaca sobe temperature
150g smeđeg šećera
1 veliko jaje (ako su vam jaja mala, stavite jedno cijelo jaje i jedan manji žutanjak)
korica jedne naranče

PRIPREMA:
– pomiješajte suhe sastojke – brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, cimet
– maslac izmiksajte zajedno sa šećerom
– zatim, dodajte jaje i koricu naranče pa miksajte par minuta
– dodavajte zatim po malo suhe sastojke i miksajte
– ubrzo će biti teško miksati pa predlažem da zamijesite tijesto do kraja rukama
– zamotajte tijesto u prozirnu foliju i pustite da se ohladi odnosno stisne
– pećnicu zagrijte na 170°C
– razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini pa izrežite u željenom obliku, otisnite štambilj ili drugi željeni oblik
– neka keksići ne budu pretanki, preporučam oko 5 mm
– pecite ih 10 min.
– kada ih izvadite iz pećnice keksići će biti mekani, pa ih pustite ih još par minuta na limu kako bi ih kasnije lakše izvadili.

img_9836

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

One Comment Add yours

  1. Marija says:

    Pre jednostavni a tako fini i blagdanski. Najbolja stvar od svega je sto se u isto vrijeme osjete i cimet i ljesnjaci i naranca. Vrhh!!!

    Like

Leave a comment