Čokoladni poljupci

#Onokad mi ostanu bjelanjci od nekog drugog kolača, odmah pomislim na puslice.

 

Puslice su baš jedna slatka (jako slatka) mala poslastica koju mnogi vole, ali često je sama izvedba vrlo škakljiva.

Vrlo često mi se znalo dogoditi da bi prvi pokušaj tj. prva smjesa bila neuspješna. Pogotovo kada bi se baš namjerila na izradu puslica ili pavlove torte.

U zadnje vrijeme ipak, malo sam se izvježbala, ušla u ‘štos’ i sada vam prenosim jedan genijalan recept za čokoladne puslice s okusom kave.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SASTOJCI:

  • 3 bjelanjka sobne temperature
  • prstohvat soli
  • 200g kristal šećera
  • 1 vanili šećer
  • 3 žlice kakao praha
  • 1 žlica instant kave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POSTUPAK:

  • bjelanjke stavite u užu i višlju posudu za miksanje
  • dodajte prstohvat soli
  • pripremite mješavinu šećera i vanili šećera
  • kakao pomiješajte s instant kavom
  • bjelanjke miksajte dok ne dobijete bijeli čvrsti snijeg pa postepeno dodavajte šećer. Jednu po jednu žlicu, ne sve odjednom i cijelo vrijeme miksajte
  • kada ste dobili već prilično čvrstu gdje vrhovi gotovo stoje čvrsto, dodajte mješavinu kakaa i kave pa promiješajte ručno ili izmiksajte na najmanjoj mogućoj brzini
  • pećnicu zagrijte na 150°C
  • na masni papir pomoću dresir vrećice (sa ili bez nastavka) pripremite puslice u formi kapljica ili kako ih ja volim zvati – poljubaca
  • pecite oko 30-40 min (ne duže)
  • izvadite i pustite da se kratko ohlade pa ih servirajte ili pospremite u male vrećice poklonite nekome tko vam je posebno drag

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s