Cherry Cheesecake Brownies – nema prijevoda

… i stvarno nema prijevoda jer ovaj kolač nema prijevoda. I nema potrebe jer svi koji su ga probali nisu prestali vikati ‘kako je dobaaaaar’ …

Jedini prijevod potreban je da znaš da kolač sadrži čokoladu (!), krem sir s vanilijom i slatku smjesu od višanja i trešanja i svačeg nečeg što mi je palo pod ruku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SASTOJCI:
(za protvan 33x23cm)

Smjesa od krem sira:
– 230g krem sira (ABC sir)
– 100g šećera
– 1 jaje
– 1 žličica ekstrakta vanilije (ili jedan štapić vanilije)

Krema od višanja i trešanja:
– 3 do 4 velike šalice višanja i/ili trešanja, mogu biti smrznute, može i kompot
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 1 dcl ruma
– 4 jušne žlice gustina
– 1 žlica limunovog soka
– prstohvat soli
– malo vode, 2-3 žlice ili više, oko pola šalice ako se ne koristi rum

Brownie:
– 230g maslaca
– 200g čokolade za kuhanje
– 400g šećera
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 1 žličica soli
– 4 jaja
– 160g glatkog brašna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POSTUPAK:

  1. Smjesa od krem sira: miksajte sir i šećer, dodajte vaniliju i jaja i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. stavite na stranu
  2. Smjesa od višanja i trešanja: otkoštite po potrebi, stavite u posudu za kuhanje sve sastojke i miješajte dok se šećer ne rastopi i stvori kompaktna kremasta želatinozna smjesa. povremeno miješajte i ‘kuhajte’ na slabijoj vatri. Pustite da se hladi.
  3. Smjesa za brownies: obložite protvan aluminijskom folijom ili masnim papirom. Rastopite maslac i čokoladu. Zatim umiješajte šećer, sol i vaniliju. Dodajte jaja i promiješajte pjenjačom. dodajte brašno i promiješajte. Tu vam neće trebati mikser.
  4. Pećnicu zagrijte na 180°C
  5. U protvan prvo izlijte smjesu za brownies, zatim žlicom rasporedite smjesu od sira nasumično tako da ne prekrijete cijeli brownies, više prošarajte smjesom od sira.
  6. Zatim između ove dvije smjese žlicom stavite i smjesu od višanja i trešnja.
  7. Nožem prođite kroz cijelu smjesu tako da se djelomično povežu ove tri smjese. Dobit ćete nešto nalik umjetničkoj slici 🙂
  8. Pecite 45-50 min
  9. Kada je gotovo, pustite da se hladi barem 4 sata, a najbolje preko noći prije nego režete na kocke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kod mene u uredu svi su lickali prste. Dobro, i vadili koštice jer su se nekako potkrale … nije namjerno. 🙂

Mnogi su tražili recept, pa sad ja čekam da se netko okuša da vidim jel recept dobar i drugima, jer ja volim improvizirati ponekad u nadi da će sve dobro ispasti na kraju. Javite kako vam se sviđa ovaj kolač. Odličan je i nakon 2-3 dana ako štogod ostane 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s