Kremasta bijela piletina

Još dok smo bili klinci mama je znala pripremati tjesteninu u umaku od – kako smo to mi zvali – ‘pljesnivog sira’.

Ponekad smo umak kombinirali s njokima, tjesteninom, sa ili bez mesa.

Ovaj je recept vrlo jednostavan i može ga pripremiti svatko, a fino je kremasto, ističe se okus sira, a za mesoljupce može se dodati i meso. U ovom slučaju s piletinom.

Ponekad je teško odoljeti ovakvim finim jelima, pa da ublažim ‘doživljaj’, umak sam pomiješala s rezancima od svježe tikvice umjesto s njokima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SASTOJCI (za 3-4 osobe):
3 pileća filea
500 ml vrhnja za kuhanje
200 g gorgonzole ili plavog sira
1 žlica maslaca
1 žlica maslinovog ulja
sol
papar
chilli prah
2 žlice suhog ili svježeg vlasca

PRIPREMA:
– meso narežite na manje kockice i začinite sa soli  i paprom, malo chilli praha ako volite
– popržite kratko na maslinovom ulju, pa izvadite iz posude za kuhanje
– u posudi za kuhanje umaka otopite maslac, izlijte vrhnje za kuhanje pa dodajte na kockice narezan sir
– zatim na laganoj vatri miješajte tok se u potpunosti ne otopi
– probajte i začinite po potrebi sa soli i paprom, no svakako probajte jer sir je dosta slan sam po sebi
– zatim dodajte meso i lagano kuhajte
– na kraju dodajte i vlasac
– servirajte po želji: uz tjesteninu, njoke ili rezance od tikvica

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s