Žuti raspuknutići

Svi se sjećamo popularnih čokoladnih raspuknutića koje su, čini mi se, SVI radili prošlog Božića. Sada u vrijeme Uskrsa i vedrih boja odlučila sam se na raspuknutiće u novom proljetnom ruhu. Umjesto okusa čokolade, kod proljetnih raspuknutića glavni sastojci su limun i limeta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SASTOJCI:
oko 36 keksića
300g glatkog brašna
1/2 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
naribana korica 1 limuna i 1 limete
115g maslaca sobne temperature
150 grama šećera
1 jušna žlica soka limuna i limete
2 jaja
1/2 šalice šećera u prahu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

POSTUPAK:
U jednoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Stavite na stranu.
U drugoj posudi miksajte omekšani maslac, šećer i koricu limuna i limete. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte. Dodajte sok limuna i limete i brašno pa izmiksajte. Smjesa će biti ljepljiva i to je u redu. Hladite u frižideru minimalno sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Sada kada je smjesa čvršća, radite podjednake kuglice i uvaljajte ih ravnomjerno u šećer u prahu i stavite na masni papir. Pecite 15 do maksimum 18 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite još 5 minuta da se ohlade.

SAVJET:
U šećer dodajte limunovu koricu u prahu radi intenzivnijeg okusa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s