Falafel Burgeri

Obožavam slanutak i sve sa slanutkom … salatu, hummus ili falafel tj. kuglice od slanutka koje se uglavnom prže u dubokom ulju, no kako pazimo na zdravlje i liniju, ja sam kuglice pretvorila u burgere i pekla ih u pećnici.

SASTOJCI:

Burgeri

2 konzerve slanutka (800 g)

1 pušlek svježeg peršina

Češnjak – 5 češnja ili 2-3 žličice češnjaka u prahu

2 limuna

3 žličice kumina

1 šalica bademovog brašna

1/2 šalice parmezana

sol

papar

maslinovo ulje

Umak

grčki jogurt ili kiselo vrhnje

limun

maslinovo ulje

chilli, vlasac, sol, papar, češnjak …

U multipraktik stavite peršin, limunov sok, kumin i prstohvat soli i papra pa usitnite. Dodajte slanutak i miksajte ponovo no neka ostanu i komadići slanutka u smjesi.

Dodajte bademovo brašno i parmezan, promiješajte, probajte pa dodatno začinite ukoliko je potrebno. Od smjese formirajte burgere 6-8 komada ili 10 manjih, kako vam je zgodnije.

Možete ih odmah pripremati ili ih zamrznuti pa pripremati kasnije ili drugi dan.

Zagrijte pećnicu na 200°C

Na malo maslinovog ulja prvo prepecite burgere. oko 3 minute sa svake strane te ih zatim premjestite na masni papir i pecite u pećnici oko 30 minuta.

Umak pripremite od sgrčkog jogurta ili kiselog vrhnja i začina koje najviše volite. Ja sam koristila limunuv sok, maslinovo ulje, sol, papar, chilli prah, svježi vlasac, češnjak … kombinacija super ide uz falafel.

Osim umaka falafel burgere poslužite uz zagrijanu tortilju ili pita kruhčiće i povrće – luk, rajčica, krastavci, zelena salata itd. dajte mašti na volju 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s