Salata od bulgura s grillanim kozicama

Dani su sve topliji i duži i to je predivno. Sa suncem dolazi i laganija prehrana i to je predivno isto 🙂

Hrana je sve šarenija i zabavnija kao i ova salata od bulgura koju sam večeras spremila.

Razne žitarice kod nas su još dosta velika nepoznanica, ali polako i sigurno postaju svakodnevica.

SASTOJCI:

1 crvena paprika

3 mlada luka

200 g kukuruza šećerca (konzerva)

1 šalica smrznuzog graška

300 g svježih kozica

sol

papar

peršin

1 limun

maslinovo ulje

1 šalica bulgura

Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite da se hladi.

Mladi luk narežite na kolutiće, papriku na kockice i prodinstajte kratko na maslinovom ulju. Začinite nakon dinstanja.

Grašak skuhajte prema uputama (kratko) i nakon kuhanja stavite pod mlaz hladne vode kako bi ostao lijepo zelen.

Zajedno pomiješajte bulgu, grašak, kukuruz, mladi luk i papriku, probajte i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunom. Posipajte s peršinom i probajte, pa dodajte još začina prema želji kao što su chilli prah, češnjak i slično.

Kozice očistite tako da odstranite glavu i ogulite opnu s repa. Ako vam se ne zeza s čišćenjem svježih kozica, uvijek postoji ona jednostavnija varijanta sa smrznutima.

Na grill tavi zagrijte malo maslinovog ulja i stavite kozice da se zapeku sa svake strane po par minuta. Na kraju posolite i popaprite i dodajte na vrh bulgura ili umiješajte.

Možete jesti dok je salata već mlaka, a kozice još tople, ali skroz hladno drugi dan će biti odlično.

Ovakve salate su temelj proljetno-ljetne kuhinje. Zdravo, šareno i fino

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s