Krem juhica od povrća s komadićima piletine

18208_366190763570841_5668233521399111280_n

Jel’ vam poznata situacija kada otvorite frižider, bacite pogled na ono što se tamo nalazi i sat vremena kasnije eto fine i bogate krem juhice…

Baš tako je nastala i ova juha. Bez recepta i potpuno spontano.

SASTOJCI:

1 srednja glavica luka

3-4 mlada češnjaka

2 mrkve

1/2 svežnja šparoga (ja sam koristila bijele)

pola šalice smrznutog graška

400 g pilećih prsa

1dcl bijelog vina

vrhnje za kuhanje

1L vode

sol, papar, chilli prah

kopar

1 žličica vegete

1 pileća kocka za juhu

maslinovo ulje

Luk nasjeckajte na sitne kockice i lagano ga dinstajte na maslinovom ulju. Odmah nakon luka dodajte i mladi češnjak i mrkvu i dinstajte dalje. Zatim dodajte šparoge i prelijte vodom, dodajte kocku za juhu, malo soli, papra i chillija. Pustite da se kuha dok povrće ne omekša.

U međuvremenu narežite pileća prsa na manje kockice i popržite ih na malo maslinovog ulja. Ostavite sa strane kad je gotovo.

Kada je povrće kuhano izmiksajte ga štapnim mikserom. Dodajte vino, a kada zakuha dodajte vrhnje za kuhanje (prema želji). Kada ponovo zakuha dodajte grašak i piletinu. Dodatno začinite prema potrebi. Kada juha još kratko prokuha, na samom kraju, dodajte kopar.

Kod serviranja, prema želji, možete dodati malo parmezana i peršina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s